Karadeniz Life

Header
collapse
Ev / Yemek / Taze Fasulye Diblesi

Taze Fasulye Diblesi

2017-12-15  Life Yemek 136 views

fasulye_diblesi-640x445
 

Dibleyi tamamen çiğden yani malzemelerin hepsini çiğ olarak tencereye koyduktan sonra pişirenler de var. Fasulyeyi az haşlayıp soğanı kavurduktan sonra eklemek de bir başka pişirmek şekli. Sadece soğan kullananlar ya da içine lezzet katsın diye havuç da ekleyenler de var. Yani herkes kendi öğrendiği şekilde pişiriyor :)

Taze Fasulye Diblesi Tarifi İçin Malzemeler
500 gr. taze fasulye
1 su bardağı pirinç
2 adet orta boy soğan
Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
2 adet orta boy domates
2,5 çay bardağı su
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
tuz
Yapılışı:

1 su bardağı pirinci ılık su ile ıslatın ve 30 dakika kadar dinlendirin.
Taze fasulyeleri yıkayın ve uçlarını kesip 1 santim kalınlığında doğrayın.
Soğanları ince ince yemeklik doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Soğanı zeytinyağıyla birlikte ocağa alın, tuz ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Pembeleşen soğanlara fasulye ve domatesi ekleyerek karıştırın.
Süzdüğünüz pirinci fasulyelerin üstüne yayın. Suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.
Fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Ocaktan almadan 2-3 dakika önce tereyağında kavurduğunuz kırmızı pul biberi ilave edin.
Ocaktan aldıktan sonra karıştırın ve sıcak servis yapın.


Paylaş: