Karadeniz Life

Header
collapse
Ev / Yemek / Huevos a la Flamenca (Endülüs usulü fırın yumurta): İspanyolların menemeni! Bu tarife bayılacaksınız...

Huevos a la Flamenca (Endülüs usulü fırın yumurta): İspanyolların menemeni! Bu tarife bayılacaksınız...

2025-06-21  Life Yemek 11 views

821x464-huevos-a-la-flamenca-endulus-usulu-firin-yumurta-ispanyollarin-menemeni-bu-tarife-bayilacaksiniz-1750489047907
 

YAPILIŞI

🧾 Malzemeler (2 kişilik):

4 adet yumurta

1 adet soğan (ince doğranmış)

2 diş sarımsak (ezilmiş)

1 adet kırmızı biber (jülyen doğranmış)

1 adet yeşil biber

1 su bardağı bezelye (haşlanmış)

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

2-3 adet olgun domates (rendelenmiş veya 1 su bardağı domates rendesi)

50 gr chorizo sucuk (veya sucuk, opsiyonel)

50 gr jambon veya pastırma (opsiyonel)

Tuz, karabiber

Tatlı toz biber veya kırmızı pul biber

Üzeri için maydanoz (isteğe bağlı)

🔪 Hazırlık:

  • Zeytinyağında soğan ve sarımsağı soteleyin. Biberleri ekleyip birkaç dakika kavurun. Domates rendesini ekleyin, tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın. Sos kıvam alana kadar pişirin (yaklaşık 10 dk).
  • Chorizo ve jambonu küçük doğrayarak sosa ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin.
  • Sosun sonuna doğru haşlanmış bezelyeleri de karıştırın.
  • Karışımı küçük fırın kaplarına (veya tek büyük fırın kabına) paylaştırın. Ortalarını açarak yumurtaları kırın.
  • 180°C fırında, yumurtaların beyazı pişene ama sarısı akışkan kalacak şekilde yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
  • Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın. Yanında kızarmış ekmek harika gider!
  •  

📝 İpuçları:

  • Yumurtaları fırına atmadan önce karışım sıcakken ekleyin, böylece beyazlar daha çabuk pişer, sarılar akışkan kalır.
  • Vejetaryen versiyon için sucuk ve jambonu çıkarabilirsiniz.
  • Fırınınız yoksa ocakta pişirdikten sonra tavanın kapağını kapatarak yumurtaları pişirebilirsiniz.

Paylaş: