Karadeniz Life

Header
collapse
Ev / Yemek / Mıhlama (Kuymak)

Mıhlama (Kuymak)

2025-02-11  Life Yemek 200 views

Bence sofrada mıhlama varsa ve fazla kalabalık değilseniz kahvaltının kalanını az tutmakta fayda var çünkü tıka basa doymanıza neden oluyor. Ay soğumasın derken bir bakmışsınız ekmeğin ve mıhlamanın yarısı bitmiş bile :)

Mıhlama (Kuymak) Tarifi İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı mısır unu (mıhlamalık ince)
2,5 su bardağı su
150 gr tel peynir (çeçil peyniri)
tuz
Yapılışı:

Tereyağını tavaya alın ve kızdırın.
Mısır ununu ilave ederek rengi hafifçe kahverengiye dönünceye kadar kavurun.
Dikkatlice suyu ilave ederek fokurdayıp hamur haline gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
Tel peyniri ekleyin ve peynir eriyip kuymak çekip uzayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Hafifçe yağı çıkmaya başlayınca ocaktan alın ve sıcak servis yapın.


Paylaş: