Karadeniz’e ait bu tarifin inanılmaz bir lezzeti var. Birçok insan evinde turşu kavurmasının farklı versiyonlarını yapıyor. Kimi tereyağı, kimi sıvıyağ kimi ise salçasız hazırlıyor. Benim tercihim doğal lezzetini koruması adına zeytinyağı ile yapılması.
Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
300 gr fasulye turşusu
2 adet orta boy kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber tuzu ya da salça
Yapılışı:
Turşuları 1’ er 2’ şer cm boyutlarında doğrayın.
Soğanları soyup yemeklik doğrayın. Tencereye zeytinyağı ve soğanları alarak orta ateşte soğanlar hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun.
Biber tuzunu ekleyip dağılana kadar karıştırın. Son olarak doğradığınız fasulye turşularını ekleyin ve 5 dakika daha kavurun.
Sıcak ya da soğuk servis yapın.